We care about your business

Dimeco Agency

Dimeco is een familiebedrijf opgericht in 1957 en is nu één van de grootste leveranciers voor stans – buig en rolvormmachines. De oprichter Georges Jeanney, heeft zich al vrij vroeg gerealiseerd wat de voordelen zijn van het verwerken van band.

 

Dat het een wereldwijd succesvol product is, heeft ervoor gezorgd dat Dimeco tot z’n actuele 85 % Export niveau is gekomen. De toegenomen hoeveelheid productie heeft ervoor gezorgd dat in 1962 in Besançon, de hoofdstad van de Tooling Business, een gloednieuwe fabriek werd geopend. Met ruim 8000m2 is het een grote moderne fabriek en met een eigen engineering afdeling.

 

Na het overlijden van Georges Jeanney’s in 2009, heeft zijn dochter Christine de Directie overgenomen en is sindsdien volledig toegewijd om er een succesvol bedrijf van te maken.

 

Op het Hoofdkantoor in Frankrijk vindt u allerlei benodigdheden voor elke productie machine in de wereld. Van Cut to lenght Lines tot Flexi Lines ( Linapunch:  Flexibel servo stans ) en Linacut ( laser snijden vanuit band) En verder ook gereedschappen en Coil wissel systemen.

 

In Spanje, in Oiartzun ( dichtbij San Sebastian) staat de tweede productie plant, waar we de productie voor Flexibele stansen ( Flexipress) en rolvormmachines bouwen.

 

De nieuwe Joint Venture DKMFS, is gevestigd in Pune ( India) en daar maken ze de uitrusting voor aanvoer systemen ( haspels / Richtmachines /Aanvoerwalsen)  en “Cut to lenght line” voor de Indiase markt. Dimeco biedt complete uitrustingen voor plaatbewerking vanaf band. Deze uitrusting omvatten de volgende mogelijkheden: Stansen, nibbeln, profileren en buigen.

 

Sinds 60 jaar biedt Dimeco een breed Spectrum aan aanvoersystemen voor elke toepassing: Haspel, Richtmachine en CNC- gestuurde Aanvoerwalsen. Deze systemen zijn voor alle van Coil toepassingen in de Stans industrie inzetbaar. Bovendien bieden we complete klant specifieke productielijnen, gebaseerd op de Coil techniek: de Flexlines.