We care about your business

In Mould Labelling

Bij In Mould Labelling (IML) wordt een voorbedrukt label van polypropyleen (PP) in de matrijs geplaatst. In de matrijs versmelt het etiket met het spuitgietmateriaal en neemt, tijdens het verharden, de vorm van de matrijs aan. Hierdoor worden label en verpakking één geheel.

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van IML?

De in offset gemaakte labels worden in hoge resolutie weergegeven in maximaal acht kleuren.

 

In mould labels zijn bestand tegen vochtigheid en grote temperatuursveranderingen. Daardoor zijn de labels met name zeer effectief bij plastic verpakkingen voor diepvries en gekoelde producten.

 

In mould labels zijn bovendien krasbestendig, scheuren niet en zijn kreukvrij.

 

Tijdens het In Mould Labelling proces wordt productie van verpakking en labelen in één stap gedaan. Dit scheelt overbodige opslag van blanco producten en het achteraf van labels voorzien.

In Mould Labelling spaart het milieu omdat de verpakking en het label uit hetzelfde materiaal bestaan en dus volledig gerecycled kunnen worden.

 

IML Automatisering

Brink BV ontwerpt, bouwt en levert IML systemen op maat. In tegenstelling tot andere, universele systemen is ons IML systeem product- en  matrijsgebonden.
 
Dit betekent dat de voordelen, zoals het verminderen van de cyclustijd, het best tot hun recht komen bij vol continuproductie.